Sajtóközlemények

Játék a programozás - játékportált fejlesztettek a középiskolás diákok az idei „Kódolj határok nélkül!” nyílt forráskódú programozó versenyen

2022. 04. 27. - 11:18

Budapest, 2022. április 26. – Harmadik alkalommal került megrendezésre a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. közös szervezésében a nyílt forráskódú megoldásokat népszerűsítő verseny, a „Kódolj határok nélkül!”. Az idei bajnokság több mint 50 csapat, azaz több mint 150 diák részvételével indult, majd két online fordulót követően, a 10 legeredményesebb csapat jutott tovább a 24 órás döntőbe, ahol ezúttal egy online társasjátékoknak teret adó platform fejlesztése volt a feladat. A döntőben számos érdekes és egyedi megoldás született, közülük került ki az a három legkreatívabb pályamű, amely végül a dobogót jelentette fejlesztőik számára. A nyertesek 2022. április 26-án, ünnepélyes díjátadó keretében vehették át a díjaikat a Belügyminisztérium Márványaulájában.

Tovább

Nevezés indul! - „Kódolj határok nélkül!” címmel ismét programozó versenyt hirdet középiskolásoknak a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt.

2021. 10. 04. - 09:34

A Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. harmadik alkalommal hirdeti meg nyílt forráskódú programozó versenyét „Kódolj határok nélkül!” címmel. Az egyre népszerűbb verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében. A nyertesek a dicsőség mellett értékes tárgyi nyereményekben részesülnek, emellett gyakornoki programlehetőségek is megnyílnak számukra.

Tovább

Átvették a díjakat a „Kódolj határok nélkül!” programozó verseny középiskolai kategóriájának nyertesei

2021. 06. 03. - 11:52

2021. június 3-án vették át értékes nyereményeiket a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. nyílt forráskódú programozó versenyének középiskolás nyertesei. A két online fordulót követően, a diákok közül a legeredményesebb 10 csapat jutott tovább az országos, 24 órás döntőbe. A döntőben egy tudásmegosztó portál kialakítása volt a feladat, amelyek közül a 3 legjobbat – a verseny zárásaként - videó formájában mutatták be a zsűrinek a résztvevők. A tudásmegosztó portál lehetőséget teremt az online kapcsolattartásra és közösségépítésre mindazok számára, akik érdeklődnek a nyílt forráskód témaköre iránt. A versenyzők saját fejlesztéseiken túl, a jelenleg elérhető, nyílt forráskódú megoldásokat is integrálták a portálokba. A szervezők hosszútávú célja – ami a feladat összeállítását is inspirálta – egy olyan hazai nyílt forráskódú közösség megteremtése, amely egyesíti a most még szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket.

Tovább

„Kódolj határok nélkül!” 2020. Nyílt forráskódú programozó verseny (videó)

2021. 05. 28. - 08:36

Tovább

Hazai nyílt forráskódú közösség létrehozásán dolgoztak a diákok a „Kódolj határok nélkül!” programozó verseny döntőjében

2021. 04. 21. - 15:27

Győzteseket hirdettek a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. nyílt forráskódú programozó versenyének középiskolai kategóriájában. A 24 órás döntőben a diákok egy olyan tudásmegosztó portál kialakításán dolgoztak, amely lehetőséget nyújt az online kapcsolattartásra és közösségépítésre, a jelenleg is elérhető, nyílt forráskódú megoldások integrálásával. A szervezők célja hosszútávon egy olyan hazai nyílt forráskódú közösség létrehozása, amely egyesítené a most szigetszerűen tevékenykedő kisebb közösségeket. A dobogós csapatok a dicsőség mellett értékes tárgyi nyereményekben részesülnek, emellett gyakornoki programlehetőségek is megnyílnak számukra.

Tovább

Rólunk írták

Infotér - Házirend karantén idején (videó)

2021. 04. 27. - 11:35

Infotér interjú Nagy Róbert NISZ Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettessel

Tovább

A programozó verseny bronzérmese az 'NPM Install All' csapat (videó)

2020. 06. 23. - 18:04

Az NPM Install All csapat érte el a harmadik helyezést a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozó versenyen, ők a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tanulói! Nézd meg videójukat!

Tovább

A programozó verseny győztese a CBT csapat (videó)

2020. 06. 08. - 10:04

Ismerd meg a győztes CBT csapatot, akik elvitték a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú programozó verseny fődíját, ők az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Gimnázium tanulói!

Tovább

Diákok fejlesztettek családi alkalmazást karanténhoz

2020. 04. 22. - 10:47

Véget ért a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozói verseny. A döntőben az otthoni napirend kialakítását segítő alkalmazást kellett fejleszteni.

Tovább

Családi alkalmazást fejlesztettek a diákok

2020. 04. 22. - 10:07

Véget ért a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozó verseny.

Tovább