Sajtóközlemények

Olvasd el sajtóközleményeinket

Kódolj határok nélkül! – Középiskolásoknak és a felsőoktatási intézmények hallgatóinak hirdet programozó versenyt a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt.

2021. 01. 05. - 17:52

A Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. második alkalommal hirdeti meg nyílt forráskódú programozó versenyét „Kódolj határok nélkül!” címmel. A 2021. év újdonsága, hogy a középiskolai diákok mellett, új kategóriában a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók is nevezhetnek a megmérettetésre. A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megcsillogtathassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A nyertesek a dicsőség mellett értékes tárgyi nyereményekben részesülnek, emellett gyakornoki programlehetőségek is megnyílnak számukra.

Tovább

Tényleg határok nélkül kódoltak a diákok

2020. 09. 03. - 10:35

Véget ért a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozó verseny. A döntőbe került 10 csapat feladata egy olyan alkalmazás fejlesztése volt, amely segítséget nyújt a családoknak abban, hogy rendszerbe foglalják a napi feladatokat, illetve beosszák egymás között a számítógép-használatot és a házimunkát, így kevesebb vitával és több szabadidővel telhetnek az otthon töltött napok.

Tovább

Házirend karantén idején

2020. 04. 22. - 10:05

A Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett programozói verseny célja, hogy népszerűsítse a nyílt forráskódú technológiák használatát és a nagyközönség is megismerkedhessen az „utánpótlással

Tovább

Elviselhetőbbé tehetik a diákok a koronavírus járvány időszakát

2020. 04. 17. - 09:59

Lezajlott a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. által meghirdetett országos, nyílt forráskódú programozó verseny első két online fordulója. Eldőlt, melyik tíz csapat jut a döntőbe. Az április 18-ra tervezett fináléban a diákoknak 24 óra alatt kell majd kidolgozniuk egy olyan informatikai megoldást, amely a járvány időszakában nyújthat hatékony segítséget.

Tovább

Kódolj határok nélkül! - Középiskolásoknak hirdet programozói versenyt a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt.

2020. 02. 12. - 10:24

A szakmai versenyen a diákoknak lehetőségük nyílik, hogy megmutathassák tudásukat és gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek. A Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. országos középiskolai nyílt forráskódú programozó versenyt hirdet „Kódolj határok nélkül!” címmel.

Tovább

Rólunk írták

Olvasd el mit mondtak rólunk

Infotér - Házirend karantén idején (videó)

2021. 04. 27. - 11:35

Infotér interjú Nagy Róbert NISZ Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettessel

Tovább

A programozó verseny bronzérmese az 'NPM Install All' csapat (videó)

2020. 06. 23. - 18:04

Az NPM Install All csapat érte el a harmadik helyezést a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozó versenyen, ők a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tanulói! Nézd meg videójukat!

Tovább

A programozó verseny győztese a CBT csapat (videó)

2020. 06. 08. - 10:04

Ismerd meg a győztes CBT csapatot, akik elvitték a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú programozó verseny fődíját, ők az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Gimnázium tanulói!

Tovább

Diákok fejlesztettek családi alkalmazást karanténhoz

2020. 04. 22. - 10:47

Véget ért a Belügyminisztérium és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozói verseny. A döntőben az otthoni napirend kialakítását segítő alkalmazást kellett fejleszteni.

Tovább

Családi alkalmazást fejlesztettek a diákok

2020. 04. 22. - 10:07

Véget ért a „Kódolj határok nélkül!” országos nyílt forráskódú középiskolai programozó verseny.

Tovább